A new world of steel

Onze welvaart danken we voor een groot deel aan technische innovatie. De wereld zou niet kunnen functioneren zonder de techniek die onze levensstandaard mogelijk maakt. Efficiënte werktuigbouwkundige installaties vormen veelal het vertrekpunt van de technische oplossingen binnen de utiliteit, retail en industrie. Zelfs in de meest essentiële processen als het reinigen van afvalwater en het opwekken van energie biedt technologie een systematische oplossing.

Door schaalvergroting in combinatie met stijgende energie- en grondstofprijzen en strengere regelgeving, worden installaties in de nabije toekomst nog geavanceerder. Met een afnemend energieverbruik zullen nog betere prestaties geleverd moeten worden. Het behalen van deze hoge rendementen vraagt het uiterste van technisch vakmanschap. Deze uitdagingen inspireren ons het beste uit onszelf te halen.

Bij Hollandia Systems BV fabriceren we al vele jaren de meest hoogwaardige systemen voor onder andere industriële bedrijven, energiecentrales en waterzuiveringsinstallaties. Innovaties binnen de werktuigbouw zijn vooral gericht op efficiëntie en energiebesparing. Dit doen we integraal, in combinatie met elektrotechniek en IT. Onze mensen zijn experts in uiteenlopende disciplines van ontwerp en engineering tot fabricage en installatie. De kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten heeft ertoe geleid dat we een welkome partner zijn in uitéénlopende samenwerkingen.

Door voortdurend te investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers, technologie en productiefaciliteiten, groeit onze kennis en ervaring èn groeien de mogelijkheden om doeltreffende en duurzame oplossingen te bieden voor de uitdagingen van morgen.

Dankzij geavanceerde productiemiddelen en onze gespecialiseerde vakmensen kunnen we in eigen beheer produceren en samenbouwen. Dit maakt het mogelijk om ook complexe projecten in een zeer kort tijdsbestek te realiseren. 

We ambiëren de geprefereerde partner te zijn voor onze klanten en eindgebruikers. Dat doen we door te streven naar een constante hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en een concurrerende prijs/kwaliteit verhouding.

Om kwaliteit van offerte tot inbedrijfstelling te kunnen garanderen, ontwerpen, berekenen, tekenen en vervaardigen we volgens specifieke codes zoals ASME, DNV OS-F101,PED, PD 5500. Waar vereist onder toezicht van verschillende keuringsinstanties. Daarnaast worden onze producten vervaardigd onder controle van een eigen kwaliteitsdienst.

Mede omdat we bekend zijn met de klant specificaties en standaarden van Shell, Saudi Aramco, Exxon en BP, leveren we veel systemen voor de offshore-, chemie- en procesindustrie. 
Dankzij onze ruime ervaring met complexe bestekseisen uit aanbestedingen, maken water- en hoogheemraadschappen, alsook drinkwaterbedrijven en gemeenten veel gebruik van onze diensten.


Waterzuiveringsinstallaties

Hollandia Systems heeft een zeer lange staat van dienst in het vervaardigen en leveren van waterzuiveringsinstallaties. Als Nederlandse representant voor leveranciers als onder andere Passavant-Geiger is het bedrijf in staat om geheel volgens de specificatie van de opdrachtgever hoogwaardige installaties aan te bieden en compleet in bedrijf te stellen. De vervaardiging van staalconstructies, leidingsystemen en bijvoorbeeld onze warmtewisselaars wordt geheel in eigen werkplaats uitgevoerd. Onze eigen monteurs bouwen de complete installaties ter plekke samen en stellen deze in bedrijf.


Apparatenbouw

Het vervaardigen van hogedrukvaten, tanks en branders is specialistisch werk, dat wordt uitgevoerd door geschoolde vakmensen. Hollandia Systems heeft zeer langdurige relaties met zowel klanten als leveranciers in deze branche. Dit stelt het bedrijf in staat om een hoge graad in kwaliteit en efficiency te waarborgen.


Leidingsystemen

Voor onze projecten in de apparatenbouw en de werktuigbouwkundige installaties is het ontwerpen en vervaardigen van diverse typen leidingwerk voor vloeistoffen en gassen van levensbelang. Hollandia Systems heeft de capaciteit om naast de meer eenvoudige leidingsystemen ook complexe leidingsystemen onder hoge eisen te produceren.
Alle voorkomende kanalen en systemen voor het afzuigen en toevoeren van gasvormige stoffen worden door Hollandia Systems ontworpen en op maat vervaardigd. Ook op dit gebied worden hoge eisen gesteld aan het vakmanschap, zodat alle vormen gerealiseerd kunnen worden.


Specials

Hollandia Systems bv biedt naast de genoemde activiteiten ook specials aan. Dit zijn speciale projecten waarbij vaak een combinatie gevraagd wordt van de verschillende disciplines welke wij in huis hebben. Enkele voorbeelden hiervan zijn de overkappingen voor de bushaltes van Zuidtangent (Haarlem-Schiphol), overkapping busstation bij Station Blaak (Rotterdam), wit kunstwerk winkelcentrum Alexandrium (Rotterdam) en de authentieke stuwklep bij Lith.


Werktuigbouw

Hollandia Systems ontwerpt en vervaardigt complete op zich staande installaties, eventueel op skid gemonteerd, ten behoeve van onder andere de offshore-, chemie- en procesindustrie. Of het nu een kleine unit betreft of een complete fabriek, onze specialisten staan borg voor een hoogwaardig product dat aan de hoogste eisen voldoet.
Hollandia Systems heeft zich gespecialiseerd in laswerkzaamheden waaraan hoge kwaliteitseisen worden gesteld. Alle soorten materialen, zowel in koolstofstaal als in roestvast staal, worden door ons verwerkt. Uiteraard wordt het roestvast staal verwerkt in een speciaal daarvoor ingerichte productiehal.